Emir Kir (PS), burgemeester Sint-Joost-ten Node
© PhotoNews | Emir Kir, burgemeester van Sint-Joost-ten Node.

PS-militanten betuigen steun aan Kir, CDH stapt uit meerderheid

LG
© Belga
21/01/2020

Nadat de socialistische militanten van Sint-Joost-ten-Node maandagavond quasi unaniem hun steun hebben bevestigd aan Emir Kir als burgemeester van de gemeente, heeft het cdH van Sint-Joost aangekondigd dat de partij niet langer het schepencollege in de gemeente zal steunen.

Het CDH heeft in de Brusselse gemeente één gemeenteraadslid, terwijl de Lijst van de Burgemeester over de absolute meerderheid beschikt (17 zetels).

Het CDH maakte tijdens de vorige legislatuur al deel uit van de meerderheid, en aanvaardde aan het begin van deze legislatuur het aanbod van de Lijst van de Burgemeester om zich opnieuw bij de meerderheid aan te sluiten, zonder evenwel over een schepen te beschikken. "Het verwelkomen van extreemrechtse burgemeesters in het gemeentehuis, en dat met de steun van de burgemeester, is onaanvaardbaar. Bovendien lijkt de steun van de lokale afdeling van de PS voor die houding een serene samenwerking met gedeelde waarden niet langer mogelijk te maken", luidde het maandagavond.

De socialistische militanten van Sint-Joost-ten-Node hebben maandagavond quasi unaniem (68 voor, 1 tegen) hun steun bevestigd aan Emir Kir als burgemeester van de gemeente, en hun getrouwheid aan de PS en de waarden van de partij, inclusief het naleven van het cordon sanitair ten opzichte van extreemrechts

Kir werd in de nacht van vrijdag op zaterdag vorige week door de tuchtcommissie van de Brusselse PS uit de partij gezet omdat hij een ontmoeting had met Turkse burgemeesters die lid zijn van de uiterst rechtse partij MHP.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek, Emir Kir, CDH , PS, Sint-Joost-ten-Noode

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie