© Emir Kir | Schepen Lydia Desloover en burgemeester Emir Kir

Emir Kir uit PS gezet: SP.A kijkt kat uit de boom

© Belga - BRUZZ
20/01/2020

De Brusselse SP.A en Lydia Desloover, schepen voor de partij in Sint-Joost, wachten op een verduidelijking van de Brusselse PS-federatie nu burgemeester Emir Kir uit de PS werd gezet. Op basis van die verduidelijking zal de partij dan een standpunt innemen. Dat melden de Vlaamse socialisten.

"SP.A Brussels Gewest en SP.A-schepen Lydia Desloover hebben akte genomen van de beslissing van de tuchtcommissie van de PS inzake de burgemeester van Sint-Joost Emir Kir", klinkt het in een korte mededeling.

"Het is nu aan de PS-federatie Brussel om de situatie in Sint-Joost te verduidelijken. Op basis van deze verduidelijkingen zal SP.A Brussel een standpunt innemen en in afwachting daarvan niet verder communiceren."

Gewoon doorwerken

"We willen onder meer weten of Emir Kir in beroep gaat," legt Brussels SP.A-voorzitter Elke Roex uit. "Lydia Desloover kan ondertussen blijven doorwerken."

Dat burgemeester en Kamerlid Emir Kir uit de PS werd gezet, kan gevolgen hebben voor het gemeentebestuur van Sint-Joost. De socialistische verkozenen op de Lijst van de Burgemeester in Sint-Joost-ten-Node blijven op dit moment wel hun burgemeester Emir Kir steunen, liet de voorzitter van de lokale PS-afdeling alvast weten. Het is dus mogelijk dat Kir gewoon zijn burgemeestersmandaat uitdoet.

Emir Kir werd zaterdagochtend door de tuchtcommissie van de Brusselse PS uit de partij gezet omdat hij een ontmoeting had met Turkse burgemeesters die lid zijn van de uiterst rechtse partij MHP.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node, Politiek, Emir Kir, Lydia Desloover

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie