Emir Kir (PS), burgemeester van Sint-Joost-ten-Node

| Emir Kir (PS), burgemeester van Sint-Joost-ten-Node.

Socialistische verkozenen in Sint-Joost blijven achter Kir staan

© Belga
18/01/2020
Updated: 18/01/2020 17.49u

De socialistische verkozenen op de Lijst van de Burgemeester in Sint-Joost-ten-Node blijven hun burgemeester Emir Kir steunen. Die werd zaterdagochtend door de tuchtcommissie van de Brusselse PS uit de partij gezet omdat hij een ontmoeting had met Turkse burgemeesters die lid zijn van de uiterst rechtse partij MHP.

"Wij, de socialistische verkozenen op de Lijst van de Burgemeester van Sint-Joost, hebben zaterdag onze steun voor burgemeester Emir Kir ten volle herbevestigd", zegt Luc Fremal, de voorzitter van de lokale PS-afdeling. Volgens hem is Kir "altijd een man van links geweest in zijn politieke engagementen en zijn daden".

In de komende dagen wordt een algemene vergadering georganiseerd waarop alle militanten "soeverein hun steun kunnen uitspreken voor de burgemeester", aldus nog Fremal.

Eerste reacties

Ondertussen heeft PS'er Emin Ozkara via Facebook aangekondigd dat hij zich distantieert van de Brusselse PS, en dat hij vanaf nu als onafhankelijke zetelt, zowel in het Brussels Parlement als in de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie, het Franstalig Parlement én in de gemeenteraad van Schaarbeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node, Politiek, Emir Kir, Sint-Joost-ten-Noode, burgemeester

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni