Puigdemont en Rovira sluiten mars donderdag in Brussel af

© Dimitri Hoegaerts via Twitter

De afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont en de secretaris-generaal van de linkse separatistische partij ERC, Marta Rovira, zullen donderdag samen de Catalaanse betoging in Brussel afsluiten. Het gaat om het enige evenement waarop beide protagonisten van de verkiezingen aanwezig zullen zijn in de aanloop naar de stembusgang van 21 december, zo meldt het Spaanse persagentschap Efe.

Puigdemont richtte speciaal voor de verkiezingen de partij Junts per Catalunya op, een partij rond zichzelf met leden van zijn PDeCAT en onafhankelijken.

De Catalaanse Nationale Vergadering (ANC) en Òmnium Cultural, de twee pro-onafhankelijkheidsorganisaties die de massabetoging organiseren, verwachten 20.000 Catalanen.

Onder het motto: "Europe: Wake up! Let's stand up for democracy", willen ze hun steun betuigen aan de afgezette Catalaanse regering en aan de acht leden van de Catalaanse regering die sinds eind oktober op beschuldigingen van "opstand" in een Spaanse gevangenis zitten of zaten.

De betogers verzamelen vanaf 10 uur in het Jubelpark, waar het vertrek van de betoging voorzien is om 11.30 uur. De mars loopt langs verschillende Europese instellingen en eindigt aan het Jean Reyplein.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook