Regering bevriest opnieuw tegoeden van zestien terreurverdachten

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) kondigde vorige week nog aan dat er van 255 personen in ons land tegoeden bevroren zijn: 253 foreign terrorist fighters afkomstig uit België en 2 homegrown terrorist fighters.

De regering heeft opnieuw zestien namen toegevoegd aan de lijst van personen wiens goederen worden bevroren wegens mogelijke banden met terrorisme. Het koninklijk besluit daarover is maandag in het Staatsblad verschenen.

De mogelijkheid om de tegoeden en middelen te bevriezen van personen en entiteiten die terroristische misdrijven plegen, plannen of eraan meewerken, was een van de twaalf maatregelen die de regering naar voren had geschoven na de antiterreuractie van januari 2015 in Verviers. Het voorstel om de zestien namen toe te voegen, kwam van de Nationale Veiligheidsraad, die zich daarvoor baseert op gegevens van het OCAD, het orgaan dat de dreigingsanalyse coördineert.

Naar aanleiding van zijn werkbezoek aan New York kondigde minister van Justitie Koen Geens (CD&V) vorige week nog aan dat er van 255 personen in ons land tegoeden bevroren zijn: 253 foreign terrorist fighters afkomstig uit België en 2 homegrown terrorist fighters. Sinds het aanpassen van het beroepsgeheim begin 2016 kan de Cel voor Financiële Informatieverwerking informatie delen over vreemde transacties met de inlichtingendiensten. Dat gebeurde tot nu bijna 300 keer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?