Reynders neemt renovatie Boudewijnstadion door Besix ernstig

© Didier Reynders
| "Dit is misschien de start van een gedragen project voor Brussel," aldus Reynders (MR).

Bouwbedrijf Besix is "een ernstige kandidaat" voor de renovatie van het Koning Boudewijnstadion. Dat zegt MR-vicepremier Didier Reynders op Twitter.

In Het Nieuwsblad was donderdag te lezen dat Besix, sponsor van de voetbalbond, kandidaat is om het Koning Boudewijnstadion te renoveren.

Het bedrijf mikt daarbij op 50.000 plaatsen en het behoud van de atletiekpiste rond het voetbalveld. Het project zou minder dan 200 miljoen euro kosten.

"Dit is misschien de start van een gedragen project voor Brussel", reageert Didier Reynders. "Een ernstige kandidaat voor de renovatie van het Koning Boudewijnstadion."

In Le Soir is vrijdag te lezen dat ook Brussels minister Guy Vanhengel (Open VLD), een vurig voorstander van het Eurostadion, de renovatie niet uitsluit.

Besix: 'nog te veel onduidelijkheden'

Een woordvoerder van Besix laat weten aan BRUZZ dat het bedrijf "in theorie" bereid is om de renovatie uit te voeren, maar dat het nog te vroeg is om een concreet project op tafel te leggen. "Er momenteel nog te veel onduidelijkheden en politieke spanningen rond de renovatie," zegt een woordvoerder van Besix aan BRUZZ.

Eurostadion

Het grootste voetbalstadion van het land, de grootste ondergrondse parking van Europa: superlatieven genoeg in de plannen voor een nationaal voetbalstadion op de site van Parking C. Maar wordt het stadion ooit gebouwd? Je leest er alles over in ons dossier.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?