| Didier Reynders.

Reynders wil salarishuis naast salariswagen en mobiliteitsbudget

© Belga
10/05/2019

Didier Reynders (MR) stelt voor om werknemers de keuze te laten maken tussen een salariswagen, een mobiliteitsbudget of een tegemoetkoming van de werkgever bij een woninghypotheek. De vicepremier lanceert dat voorstel vrijdag in een interview in Het Laatste Nieuws.

Reynders benadrukt dat de MR het fiscale gunstregime op de salariswagens niet zal afschaffen, maar erkent dat er een oplossing moet komen voor de files. Om mensen uit de wagen te halen, "moet je gedrag niet bestraffen, maar stimuleren. We hebben met de federale regering al de eerste stappen gezet met 'cash for car' en het mobiliteitsbudget. MR wil daarop verdergaan met een woonbudget."

De liberaal stelt voor dat bedrijven de mogelijkheid krijgen om op een fiscaal vriendelijke manier tussen te komen in de hypotheek van werknemers die dichter bij het werk komen wonen. "Jonge mensen die in grote steden als Brussel, Antwerpen en Gent werken, kunnen er vaak niet wonen omdat huizen en flats er zo duur zijn", verklaart hij. "Mochten ze er wel wonen, dan zouden er veel minder files zijn."

De Confederatie Bouw reageert alvast positief op het voorstel. "Met het woonbudget kunnen werknemers duurzaam bouwen of renoveren."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Politiek , Didier Reynders , salariswagen , mobiliteitsbudget

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni