Roberti keert voor midden juli niet terug als burgemeester van Vorst

© Belgaimage
| Stéphane Roberti (links), bij zijn eedaflegging als burgemeester van Vorst op 26 november 2018, bij minister-president Rudi Vervoort (rechts).

Stéphane Roberti, die in 2018 tot burgemeester werd verkozen in Vorst, keert voor midden juli niet terug naar zijn positie. Roberti trok zich in 2020 terug vanwege familiale- en gezondheidsredenen.

In november vorig jaar zette Roberti even een stap opzij vanwege familiale- en gezondheidsproblemen. Zijn functie werd sindsdien overgenomen door Mariam El Hamidini (Ecolo).

Begin 2021 kondigde Vorst aan dat Roberti in april zou terugkeren naar zijn functie als burgemeester. Maar nu blijkt dat hij nog wat langer afwezig zal blijven. "Het medisch attest dat Stéphane heeft ingediend, is nog geldig tot 15 juli," vertelt Estelle Toscanucci, communicatieverantwoordelijke bij het kabinet van de burgemeester.

Enkele gemeenteraadsleden van de gemeente Vorst stelden zich vragen bij de behandeling van de burgemeester. Een advies van het Brussels Plaatselijke Bestuur, bevestigd door de bevoegde minister Bernard Clerfayt (DéFI) luidde dat een burgemeester zijn/haar salaris enkel kan blijven krijgen zolang hij/zij langdurig ziek is. Anderzijds heeft een burgemeester die om persoonlijke redenen met verlof is, geen recht op een vergoeding.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?