Saliha Raiss (Vooruit) volgt Jef Van Damme op als schepen in Sint-Jans-Molenbeek Saliha Raiss (Vooruit) volgt Jef Van Damme op als schepen in Sint-Jans-Molenbeek

| Saliha Raiss (Vooruit) volgt Jef Van Damme op als schepen in Sint-Jans-Molenbeek.

Saliha Raiss volgt Jef Van Damme op als Molenbeeks schepen

JB
12/07/2023

Saliha Raiss (one.brussels-Vooruit) neemt de fakkel over van Jef Van Damme als Molenbeeks schepen van onder meer Openbare Werken en Nederlandstalig Onderwijs. Dat maakt de Brusselse Vooruit-afdeling bekend.

Jef Van Damme kondigde maandag zijn afscheid als schepen in Molenbeek aan. Hij maakte elf jaar lang deel uit van het gemeentebestuur. In september gaat hij aan de slag als leidend ambtenaar bij de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Zijn opvolger is nu bekend: Saliha Raiss, vandaag gemeenteraadslid in Sint-Jans-Molenbeek.

“Saliha is geboren en getogen in Molenbeek en kent de gemeente dus door en door. Ze is er al 12 jaren actief in de lokale afdeling en kansen geven aan jongeren is voor haar het allerbelangrijkste", aldus one.brussels-Vooruit in een persbericht.

"We hebben nood aan brede voetpaden, veilige oversteekplaatsen, fietspaden, een goed openbaar vervoersnetwerk"

Saliha Raiss

Saliha Raiss (Vooruit) volgt Jef Van Damme op als schepen in Sint-Jans-Molenbeek quote

‘Inspiratie’

Raiss krijgt de bevoegdheden Openbare Werken, Nederlandstalig Onderwijs, Kinderopvang, en Gemeente-eigendommen in haar portefeuille.

“Ik ben vastberaden om deze uitdaging aan te gaan en mijn verantwoordelijkheid met volle energie te dragen”, reageert Raiss.

“Door deze kans die ik krijg als Nederlandstalige vrouw met Marokkaanse roots uit Molenbeek, wil ik een inspiratie zijn voor alle vrouwen die zich in mij herkennen. Ik hoop dat ik kan bijdragen aan gelijke kansen voor iedereen”, zegt de toekomstige schepen.

“Onze kinderen en hun mama’s moeten zich overal veilig in de stad kunnen begeven”, vervolgt Raiss. “We hebben dus nood aan brede voetpaden, veilige oversteekplaatsen, fietspaden, een goed openbaar vervoersnetwerk.”

Eind augustus legt Raiss de eed af.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni