Samantha Crunelle is als nieuwe schepen voorgedragen door de lokale afdeling van Ecolo in Watermaal-Bosvoorde.

Samantha Crunelle wordt schepen in Watermaal-Bosvoorde

© Belga
07/11/2023

Samantha Crunelle (Ecolo) is maandag als nieuwe schepen voorgedragen door de lokale afdeling van Ecolo in Watermaal-Bosvoorde. Ze zal in de voetsporen treden van Odile Bury, die in oktober haar ontslag aankondigde.

Crunelle wordt schepen belast met Transitie, Jeugd, Internationale Solidariteit, Milieu, Hygiëne en Dierenwelzijn in de gemeente Watermaal-Bosvoorde. Dat maakte Tristan Roberti, medevoorzitter van de lokale afdeling van Ecolo, dinsdag bekend.

Ze behaalde een masterdiploma filosofie en communicatie aan de ULB en heeft 20 jaar in verschillende sectoren gewerkt, waaronder advocatenkantoren, architectenbureaus, ministeriële kabinetten, onderwijs en sociale verenigingen. Sinds 2017 werkte ze als kabinetschef van burgemeester Olivier Deleuze.

Sinds 2011 is ze lid van Ecolo. Ze stelde zich kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 en deed dat opnieuw in 2018. Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 staat ze op de zesde plaats op de lijst van Ecolo-Groen.

Crunelle zal beëdigd worden als lid van de gemeenteraad tijdens de vergadering op 21 november 2023. Tijdens dezelfde vergadering zal de gemeenteraad stemmen over haar kandidatuur als schepen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni