Sint-Lambrechts-Woluwe krijgt geen cultuurbeleidscoördinator

© Bram Tack
| "Een simpele aanvraag, maar de gemeente voegde er een aantal zeer bizarre extra voorwaarden aan toe", zegt Kurt Deswert, voorzitter van gemeenschapscentrum Op-Weule en Open Vld-voorzitter in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Sint-Lambrechts-Woluwe is de enige Brusselse gemeente die het zonder Nederlandstalige cultuurbeleidscoördinator moet stellen. De aanvraag die hiervoor ingediend werd bij de Vlaamse gemeenschap kwam te laat binnen en voldeed niet aan de voorwaarden. Dat meldt het lokale gemeenschapscentrum Op-Weule in een persbericht.

De officiële aanvraag moest ingediend worden voor 1 april, maar zou pas op 23 april gevolgd zijn. Te laat, en bovendien zou de aanvraag ook niet aan de voorwaarden hebben voldaan.

Bizar

"Een simpele aanvraag, maar de gemeente voegde er een aantal zeer bizarre extra voorwaarden aan toe," zegt Kurt Deswert, voorzitter van gemeenschapscentrum Op-Weule en Open Vld-voorzitter in Sint-Lambrechts-Woluwe.

In de aanvraag zou de gemeente gesteld hebben dat de cultuurbeleidscoördinator geen advies of aanbevelingen zou mogen geven aan het gemeentebestuur. De coördinator zou aangestuurd worden door de schepen van financiën en Nederlandstalig onderwijs en dat in het kader van de renovatie van de gemeenteschool.

Ontgoocheld

"We zijn zéér ontgoocheld, al beseffen we wel dat de Vlaamse administratie weinig anders kon doen dan een negatief antwoord geven op de bizarre aanvraag van de gemeente. Het risico was immers te groot dat het geld gebruikt zou worden voor iets waar het helemaal niet voor bestemd was," verklaart Deswert.

Het is nu afwachten of de gemeente alsnog een nieuwe en correcte aanvraag zal indienen om volgend jaar toch nog kans te maken op de steun van de Vlaamse Gemeenschap voor een Nederlandstalige cultuurbeleidscoördinator.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?