Winter in Brussel: verwarmingstoestellen in huizen en appartementen in werking

| Winter in Brussel: verwarmingstoestellen in huizen en appartementen in werking.

Stad Brussel wil openbare gebouwen koolstofneutraal tegen 2040

© Belga
13/12/2022

De Brusselse gemeenteraad heeft maandagavond unaniem een nieuw klimaatplan aangenomen. Dat bepaalt dat de hoofdstad de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 moet verminderen met 55 procent, dat Brussel tegen 2050 koolstofneutraal moet zijn en dat openbare gebouwen tegen 2040 energieneutraal moeten zijn. De MR en de PVDA onthielden zich van de stemming.

Het klimaatplan omvat meer dan honderd strategische doelstellingen, die zijn uitgesplitst in bijna 400 acties. Het is bindend voor het gehele college van burgemeester en schepenen en de diensten van de stad Brussel.

Tien hoofdstukken

Het plan is verdeeld in tien thematische hoofdstukken: energie; openbare ruimte en mobiliteit; afval en hulpbronnen; water; duurzaam voedsel; groene ruimten en biodiversiteit; evenementen, cultuur, sport en toerisme; economie; jeugd; transformatie van administratie. Voor elk van de thema's definieërt het plan een visie met het oog op 2050 en strategische doelstellingen voor 2030.

Waar mogelijk heeft de stad Brussel gekwantificeerde en meetbare doelstellingen vastgesteld. De stad stelt voor dat andere actoren zoals bedrijven, verenigingen en bewoners hierin mee participeren.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni