Stad Brussel zet Grote Markt in een Brits decor de dag voor brexit

© PhotoNews
| De Britse Eerste Minister Boris Johnson tijdens een speech (archiefbeeld).

Op vrijdag is het zover en stapt het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Om haar solidariteit te tonen en vooral de vriendschapsband met de Britten te onderstrepen zet de Stad Brussel donderdag de Grote Markt in een Brits decor tijdens het evenement 'Brussels Calling'.

De brexit wordt een historisch moment voor de Britten. Een soort afscheid, maar de stad Brussel wil met heel wat animaties graag benadrukken dat er nog steeds een nauwe band is met de hoofdstad en vooral dat de Britten meer dan welkom blijven. Van 16 tot 21 uur zullen de bezoekers van de Grote Markt zich daarom in het Verenigd Koninkrijk wanen.

Vanaf 16 uur weerklinkt er typisch Britse muziek, want de High Trees, The Celtic Seven, Celtic Passion Pipe Band en Hitchhikers spelen er de nummers van weleer op hun doedelzakken en andere traditionele muziekinstrumenten.

De typische "red telephone box" en de "London cab" strijken ook neer op de Grote Markt. De nieuwsgierigen kunnen zich er in laten filmen en fotograferen. Het kan zelfs dat je Sherlock Holmes en zijn trouwe kompaan Watson tegen het lijft loopt op het Brusselse plein. Iets verderop zal Manneken Pis het kostuum van John Bull dragen dat hem cadeau werd gedaan op 24 april 1972. Tenslotte zal bij het vallen van de avond de gevels van de Grote Markt verlicht worden in de kleuren van de Union Jack.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?