Striptekenaar Marc Daniëls vervangt minister Sven Gatz in gemeenteraad Jette

Sven Gatz (Open VLD), Minister van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering, belast met Financiën, Begroting, Openbaar Ambt, de Promotie van Meertaligheid en van het Imago van Brussel. Sven Gatz (Open VLD), Minister van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering, belast met Financiën, Begroting, Openbaar Ambt, de Promotie van Meertaligheid en van het Imago van Brussel.
© Bart Dewaele
| Sven Gatz (Open VLD), Minister van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering, belast met Financiën, Begroting, Openbaar Ambt, de Promotie van Meertaligheid en van het Imago van Brussel.
© Bart Dewaele
| Sven Gatz (Open VLD), Minister van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering, belast met Financiën, Begroting, Openbaar Ambt, de Promotie van Meertaligheid en van het Imago van Brussel.

Brussels minister Sven Gatz heeft zijn ontslag als gemeenteraadslid in Jette ingediend. Hij wordt opgevolgd door de 61-jarige stripauteur Marc Daniëls. Gatz werd bij de gemeenteverkiezingen van 2018 in Jette als enige Nederlandstalige liberaal en lijstduwer verkozen op de MR-lijst.

Sven Gatz besliste toen als Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brusselse Aangelegenheden dit mandaat op te nemen. Sinds de zomer van 2019 is Gatz Brussels minister van Financiën, Begroting, Openbaar Ambt en de Promotie van Meertaligheid. In het VGC-college heeft hij het Nederlandstalige onderwijs onder zijn hoede.

"Mijn Brussels ministerschap heeft me de stap doen zetten om mij in de gemeenteraad van Jette te laten vervangen door mijn opvolger", zegt Gatz. "Zo geef ik ook een extra kans voor de eerste opvolger op onze lijst om er als gemeenteraadslid in te vliegen, terwijl je als minister in een gemeenteraad toch wat met de handrem op zit."

'De Marck'

Open Vld'er Marc Daniëls, alias De Marck, zal Gatz in de gemeenteraad vervangen. De geboren en getogen Jettenaar is momenteel OCMW-raadslid voor MR-Open Vld (lijst MR), lid van het Brusselse regiobestuur van Open Vld en bestuurslid in de afdeling Jette. Naast zijn persoonlijke artistieke activiteiten organiseert hij in de Abdij van Dieleghem prestigieuze tentoonstellingen voor lokale beeldende kunstenaars, alsook het Strip-Festival-BD-Jette.

"Jette is een buitenbeentje in het Brussels gewest, een mooie groene long met een ongelooflijke bicommunautaire socio-culturele werking waar ook sport haar plaats heeft. De grote uitdaging is dit in stand te houden voor het welzijn van onze inwoners via een prima gemeentelijk financieel beleid en de nodige veiligheid in onze verschillende buurten", aldus Daniëls.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?