2022 1800 Faldende administraties Sven Gatz
© Photonews

De Brusselse minister van Begroting en Financiën Sven Gatz (Open VLD) neemt van 31 oktober tot 3 november in Washington deel aan de conferentie 'Roads2Tomorrow' (R2T), georganiseerd door de IRF (International Road Federation). IRF nodigde hem uit om SmartMove voor te stellen, de intelligente kilometerheffing waaraan het Brussels Hoofdstedelijk Gewest momenteel werkt.

Op de conferentie komen deskundigen, hoge ambtenaren en persoonlijkheden uit de particuliere en de openbare sector aan het woord om hun projecten en ervaringen op het gebied van mobiliteit, vervoer en technologie uit te wisselen.

"Ik ben ervan overtuigd dat SmartMove de verkeersdoorstroming vlotter zal maken, de luchtkwaliteit zal verbeteren en de lokale economie zal ondersteunen”, aldus de minister in een persbericht.

“Voor wie met de wagen in Brussel wil rijden, vervangt een taks op het gebruik van de wagen de verkeersbelasting. Zo bereiden we de weg voor een modern, eerlijk en klimaatvriendelijker vervoerssysteem.”

Smartmove-app

Hoewel SmartMove nog niet van toepassing is in Brussel, doorloopt de app momenteel wel een testfase. Gatz wil tijdens de conferentie dan ook ingaan op de ontwikkeling van de SmartMove-app, die ook de belangstelling wekt van de Europese Commissie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie