Gatz fluit Groen terug over Brusselse kilometerheffing

© PhotoNews
| Sven Gatz (Open VLD).

Brussels minister van Financiën Sven Gatz (Open VLD) fluit regeringspartner Elke Van den Brandt (Groen) terug over de invoer van een Brusselse kilometerheffing. Die zou er komen zonder akkoord met Vlaanderen en Wallonië, maar volgens Gatz is die communicatie voorbarig.

"Zolang de Vlaamse en de Waalse regering niet gevormd zijn en zolang dat overleg niet heeft plaatsgevonden, is elke verklaring van leden van de Brusselse regering hierover voorbarig", vindt Gatz, die als minister van Financiën mee moet instaan voor de uitwerking van een slimme kilometerheffing.

Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt kondigde bij BRUZZ aan dat het Brussels Gewest nog deze legislatuur een variant op de omstreden kilometerheffing zal invoeren. Dat zou een stadstol worden met variabel tarief, afhankelijk van het tijdstip en het type wagen, en aangesloten op het controlesysteem dat gebruikt wordt voor de LEZ.

In het Brusselse regeerakkoord wordt de piste van een soort kilometerheffing aangehaald. Toch werd er duidelijk gestipuleerd dat er overleg zou plaatsvinden met Vlaanderen en Wallonië, stelt Gatz. Voor Van den Brandt lijkt die voorwaarde niet prioritair.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook
="Brusselse
="Trajectcontrole
="Elke
="Kruispunten
="Geregelde
="Jan

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?