Turkse president Erdogan komt maandag naar Brussel

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan komt maandag naar Brussel om met functionarissen van de Europese Unie over de migratiekwestie en de migratiecrisis aan de Grieks-Turkse grens te praten. Dat heeft hij zondag gezegd tijdens een toespraak in Istanboel die op televisie werd uitgezonden. Ook het vluchtelingenakkoord uit 2016 en de situatie in Syrië zullen tijdens de gesprekken aan bod komen.

Erdogan zei te hopen dat zijn land meer steun krijgt van de internationale gemeenschap. Vanuit de Europese instellingen in Brussel is er voorlopig geen bevestiging van het bezoek van de Turkse president.

De toch al moeizame relatie tussen Turkije en de EU kwam onlangs verder onder druk te staan door het besluit van Ankara om migranten op weg naar Europa vrije doorgang te verlenen. Griekenland houdt hen echter tegen aan de grens, en de oproerpolitie heeft daarbij al hardhandig ingegrepen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?