Aurelie Czekalski, Brussels parlementslid uit Ukkel voor MR
© Bart Dewaele | Aurelie Czekalski, Brussels parlementslid uit Ukkel voor MR.

Twee MR-politica's dienen klacht in wegens belediging en laster

© Belga
22/02/2023

Twee politica's, Marie-Christine Marghem en Aurélie Czekalski (beiden MR), dienen een klacht in nadat ze op de sociale media het doelwit waren van beledigingen en laster. Dat schrijven La Libre Belgique en La Dernière Heure. Ze hekelen het gedrag van sommige internetgebruikers die publieke figuren - vaak vrouwen - online aanvallen.

Kamerlid en voormalig minister van Energie Marghem heeft een klacht met burgerlijke partijstelling ingediend tegen een internetgebruiker die onder een pseudoniem een "beledigende en lasterlijke" montage van de voormalige minister publiceerde, verklaarde haar advocaat Quentin Van den Eynde.

Ook Brussels MR-parlementslid Aurelie Czekalski dient een klacht in met burgerlijke partijstelling. Volgens Van den Eynde, die ook Czekalski verdedigt, is zij het slachtoffer van herhaalde beledigingen op sociale media.

De twee politica's hebben hetzelfde doel: de rechtbanken ertoe aanzetten "internetgebruikers te identificeren" die zich achter een pseudoniem verschuilen "zodat ze strafrechtelijk en burgerlijk aansprakelijk kunnen worden gesteld voor hun daden".

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie