Tweede gemeenteraadslid PTB*PVDA stapt op

© © PTB*PVDA Vorst
| Al Masude: 'Niet de ideeën zijn het probleem, wel het functioneren van de partij.'

Mustapha Al Masude, verkozene voor PTB*PVDA in Vorst, stapt uit de partij en zetelt voortaan als onafhankelijke in de gemeenteraad. Al Masude kan zich niet meer vinden in de interne werking van de partij.

Al Masude, een 48-jarige vertegenwoordiger van de socialistische vakbond FGTB-SETCA, haalde in oktober 291 stemmen, goed voor een plekje in de gemeenteraad. Maar vanaf nu zetelt hij als onafhankelijke.

“Er is een groot verschil tussen de houding van de partijtop voor en na de verkiezingen”, zegt Al Masude aan RTBF. “Voor de verkiezingen waren de kandidaten er om de wensen van de bevolking te laten weerklinken. Daar is nu geen sprake meer van. Ik krijg de indruk dat we verkozen zijn voor niets. Niet de ideeën zijn het probleem, wel het functioneren van de partij."

Al Masude is niet het eerste gemeenteraadslid van de PTB die de partij al enkele maanden na de verkiezingen de rug toekeert. In december verliet ook Molenbeeks gemeenteraadslid Amine Akrouh de PTB, omdat de partijtop volgens Akrouh geen overleg pleegt met de verkozenen.

'Verkozenen ten dienste van het collectief'

Dirk De Block van PTB*PVDA Brussel neemt akte van de beslissing. “Onze verkozenen staan ten dienste van het collectief. Het collectief bepaalt de prioriteiten en de punten die aan bod komen tijdens gemeenteraden. Onze unieke aanpak is tevens een leerproces, en we respecteren dat sommigen minder vertrouwd zijn met deze manier van werken.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?