Ukkel nodigt handelaars Vijfhoek uit om naar daar te verhuizen

© Bart Dewaele
| Aurelie Czekalski, Brussels parlementslid uit Ukkel voor MR.

Een dag na de lancering van het circulatieplan van de Vijfhoek roept Ukkel handelaars op om naar Ukkel te verhuizen. Veel handelaars zijn niet tevreden over het circulatieplan omdat hun zaak zo minder toegankelijk wordt voor klanten.

Het circulatieplan in de stad Brussel is nog maar net in werking getreden en het heeft vanuit de oppositie al heel wat kritiek ontvangen. De gemeente Ukkel doet nu ook een oproep via sociale media, waarin het handelaars uit de Vijfhoek uitnodigt om hun zaak naar Ukkel te verhuizen.

Aurélie Czekalski, Brussels parlementslid en gemeenteraadslid in Ukkel (MR): “Het is een communicatiecampagne waar de gemeente tegelijk een plaatsingsbonus biedt van 5.000 euro aan handelszaken die zich hier komen vestigen”.

“Ben je een handelaar en ben je het beu dat het je klanten wordt opgelegd om niet meer naar je zaak te komen? Wees dan welkom in de gemeente Ukkel”, zo luidt de tweet van Aurélie Czekalski, Brussels parlementslid en gemeenteraadslid in Ukkel (MR).

In de tweet is ook een poster te zien waar een glimlachende vrouw op afgebeeld staat. “Vestig je net als haar in Ukkel, want sinds ze het stadscentrum verlaten heeft, is haar hart overgeslagen”, zo staat het in de tekst.

Volgens Csekalski is dit geen provocerende actie, maar een echte campagne om meer handelaars aan te trekken in Ukkel. “Als Philippe Close mag pleiten voor een stad op 10 minuten, waarom mag Ukkel dat dan niet?”.

“Veel Ukkelaars hebben ervoor gekozen om zich niet meer door het stadscentrum te verplaatsen en tegelijk kiezen handelaars ervoor om de Vijfhoek te ontvluchten”, zegt Csekalski. “Restaurant Colonel en Atelier Wittamer hebben die boodschap al een tijdje begrepen”, klinkt het.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?