Ukkelse MR vraagt ontslag Marc Cools uit partij

© Saskia Vanderstichele - Jef Van de Veire
| Marc Cools en Boris Dilliès.

De Ukkelse MR wil dat Marc Cools, de MR-schepen die met de gemeenteraadsverkiezingen met een eigen tweetalige lijst AVANT/VOORUIT opkomt, uit de partij wordt gezet. Dat schrijft La Dernière Heure en bevestigt Cools aan BRUZZ.

Cools vindt het vreemd omdat hij nog niet door de arbitragecommissie van de MR is gehoord. Het is al sinds september bekend dat Cools met een eigen lijst opkomt.

Cools heeft er naar eigen zeggen het raden naar waarom de MR hem nu uit de partij zet. Dilliès zei vorige week nog aan dat zijn deur bleef open staan voor Cools, die pas nog in het BRUZZ-magazine van deze week de grote lijnen van zijn programma onthulde.

Ook mag Cools geen documenten meer tekenen in naam van de burgemeester. Het is normaal de burgemeester die de beslissingen van het schepencollege notifieert samen met de gemeentesecretaris, maar de burgemeester delegeert de bevoegdheid naar de schepenen voor hun eigen bevoegdheid. Die delegatie trekt Dilliès nu in. Cools noemt die intrekking, "kleingeestig gedoe."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?