Vakbond deelt krasloten uit tegen pensioenpunten aan Zuidertoren

© LBC-NVK

De vakbond LBC-NVK, de bediendencentrale van het ACV, heeft donderdagochtend aan de Zuidertoren in Brussel krasloten uitgedeeld aan voorbijgangers, als protest tegen het pensioen op punten. De krasloten symboliseren de onzekerheid rond het huidige pensioen.

"Werknemers zullen niet op voorhand weten wat hun pensioeninkomen zal zijn en op welke leeftijd ze met pensioen kunnen gaan", stelt vakbondsafgevaardigde Veerle Verleyen. "De krasloten weerspiegelen dat het pensioen een kansspel wordt en werknemers er het gissen naar hebben."

De krasloten worden vanaf donderdag ook uitgedeeld op de werkvloer in aanloop naar de grote nationale betoging tegen het pensioenbeleid op 16 mei.

'Pensioen is geen wetenschap'

LBC-NVK hoopt dat de regering inziet dat een beter pensioen en zekerheid over de pensioenleeftijd een absolute noodzaak is. "Het pensioen is geen fataliteit en ook geen wetenschap, want het is een politieke keuze”, aldus Verleyen.

“We verwachten van de regering dat ze kiezen voor investeringen in mensen en in een zorgeloze oude dag", vindt de vakbondsafgevaardigde. "Daar is genoeg geld voor, want er is een prognose die tegen 2040 een stijging tot 40 procent van het bruto nationaal product voorziet. Als je daarvan 2,2 procent, ofwel gemiddeld een 416 miljoen euro per jaar, voorziet voor de pensioenen, dan is dat zeker haalbaar."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?