Betoging ABVV / ACV

Vakbonden betogen bij Financietoren in Brussel

© Belga
14/02/2023

Een vierhonderdtal leden van de vakbonden ABVV en ACV hebben dinsdagvoormiddag betoogd bij de Financietoren in Brussel. Ze eisen dat de koopkracht beschermd wordt.

Er vinden dinsdag in verschillende steden vakbondsbijeenkomsten plaats, onder meer in Luik en Antwerpen. In Brussel kwamen de regionale afdelingen van ACV en ABVV op straat.

"Fiscaliteit is een krachtige hefboom en essentieel als we spreken over herverdeling van rijkdom. Helaas weegt die fiscaliteit al jaren te zwaar op inkomsten uit arbeid, op de consumptie en dus op de werknemers", luidt de boodschap van de bonden. "In de huidige koopkrachtcrisis is het dringend nodig het evenwicht in de fiscale rechtvaardigheid te herstellen, en massaal te investeren in de openbare diensten, sociale zekerheid en essentiële diensten."

Om hun voorstellen kracht bij te zetten, vernielden de bonden een grote pi­ñata in de vorm van een kluis. Daar vielen chocolademunten uit die vervolgens aan voorbijgangers werden uitgedeeld.

De vakbonden voeren al maanden actie rond koopkracht. Half december bracht een nationale betoging in Brussel nog zowat 16.000 mensen op de been.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni