Van Achter over begroting: "Nieuwe regering start met jaar vertraging"

© PhotoNews
| Cieltje Van Achter (N-VA) tijdens de onderhandelingen voor de vorming van de Vlaamse Regering begin september 2019.

"Het nieuwe beleid van de Brusselse regering wordt naar de begrotingscontrole van het voorjaar verschoven. Dat betekent dat de regering met een jaar vertraging echt van start zal gaan". Dat vindt N-VA-fractieleidster Cieltje Van Achter over de begroting waarover de Brusselse regering vrijdagmiddag een akkoord heeft bereikt.

Begrotingsminister Sven Gatz (Open Vld) kondigde vrijdagmiddag aan dat de regering een akkoord bereikt had over de begroting 2020, die zoals de voorgaande jaren in evenwicht is. Er gaat 30 miljoen naar de Brusselse kinderbijslag, die nodig zijn om de overgehevelde federale middelen bij te passen. Daarnaast kunnen de GCC, VGC en Cocof nog op 30 miljoen extra rekenen en is 57 miljoen voorzien voor de verhuis van de Brusselse ambtenaren naar de Silvertower. 500 miljoen voor grote infrastructuurwerken zoals de tunnels en de metro worden buiten de begroting gehouden, zoals in het verleden en zoals Vlaanderen met de Oosterweel doet.

Voor Cieltje Van Achter is het duidelijk dat er in de zomer een regeerakkoord is afgesloten zonder echt cijferwerk. "Nu wordt er een begroting in evenwicht ingediend, maar het echte werk met het nieuwe beleid gebeurt pas in de lente", aldus de N-VA-fractieleidster. Samengevat betekent dat volgens haar dat de regering met een jaar vertraging van start zal gaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?