| Cieltje Van Achter

Van Achter over metro 3: 'Amateurisme of schuldig verzuim?'

© Belga
25/05/2023

"Ik twijfel tussen amateurisme, incompetentie of schuldig verzuim bij het niet aanpakken van een aangekondigde crisis", zo luidt de reactie van N-VA-fractieleidster in het Brussels Parlement, Cieltje Van Achter, op de aankondiging van de Brusselse regering dat ze federale overheid gaat vragen om de bijdrage voor de financiering van het metro 3-project te verhogen.

Dinsdag raakte bekend dat Beliris het project van de bouw van metro 3 tussen het Noordstation en Bordet wil opschorten omdat er op basis van de ontvangen offertes een belangrijke meerkost zou blijken. Beliris, het federale fonds dat projecten financiert die de uitstraling van het Brussels Gewest als nationale en internationale hoofdstad bevorderen, is de bouwheer van het project.

Donderdag stelde de Brusselse regering dat grondig onderzocht moet worden hoe het komt dat het uiteindelijke bedrag aanzienlijk hoger is dan geraamd. Ze gaat de federale overheid ook vragen of ze haar bijdrage voor de geplande werken aan het metro 3-project in de hoofdstad kan verhogen.

Van Achter is donderdag erg kritisch over de aanpak van de Brusselse regering in het dossier. Ze wijst erop dat ze herhaaldelijk heeft aangeklaagd dat de regering het metroproject is opgestart zonder de nodige financiering te voorzien. Intussen laat ze de begroting ontsporen, terwijl er nog bijkomende projecten worden opgestart, zegt ze.

Tenslotte gaat men bij de federale regering bedelen, aldus nog het N-VA-parlementslid. "Is dat amateurisme, incompetentie of schuldig verzuim?"

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni