'Van mij krijgt Vervoort minder dan 5 op 20'

Vincent De Wolf Vincent De Wolf
© Bart Dewaele
© Bart Dewaele

De Brusselse oppositie is niet overtuigd door de beleidsverklaring van minister-president Rudi Vervoort (PS). Verschillende partijen hekelen de stilstand in het gewest. Ironisch genoeg beschuldigen sommigen Vervoort ervan fake news te verspreiden, iets wat hij zelf aanklaagt.

“Als ik de minister-president bezig hoor lijkt het wel alsof hij in een alternatieve realiteit leeft,” zegt Groen-fractieleider Bruno De Lille aan BRUZZ. “Vervoort spreekt over een afvalvrije stad, maar ondertussen blijkt dat allerlei afval gewoon verbrand wordt.”

Volgens De Lille is regering-Vervoort te snel tevreden. “Men is trots achterop aan het kijken naar het beetje dat gebeurd is, maar vergeet te melden dat er nog heel wat werk aan de winkel is. Wie naar buiten kijkt, merkt dat.”

'Manoeuvres CDH laten sporen na'
Volgens Johan Van den Driessche (N-VA) is de samenhang binnen de regering-Vervoort ver zoek. “Het is duidelijk dat de manoeuvres van het CDH (op 19 juni brak het CDH met de PS, nvdr.) hun sporen nagelaten hebben. De regeringspartijen gunnen elkaar vandaag de dag niets meer.” Onder meer de hervorming van de kinderbijslag is een van de thema's waarop Vervoort geen vooruitgang lijkt te boeken.

De N-VA'er merkt verder nog op dat Vervoort selectief omgaat met het goede nieuws. Ook De Lille beschuldigt de minister-president ervan fake news te verspreiden. Opmerkelijk, want volgens Vervoort liggen zulke “onwaarheden” aan de basis van wat hij “Brussel-bashing” noemt, zo zei hij in zijn beleidsverklaring.

'Gebuisd'
Vincent De Wolf (MR) vat de kritiek op Vervoort bondig samen. “Hij is niet geslaagd,” reageert de liberaal bij BRUZZ. “Ik geef hem minder dan 5 op 20.”

De kritiek lijkt Vervoorts koude kleren niet te raken. “Deze regering werkt,” verklaart hij zelfverzekerd. Dat zijn regering er een van stilstand zou zijn, ontkent hij. De sfeer zit volgens hem weer helemaal goed. “We werken nu opnieuw samen zoals voor 19 juni”, besluit hij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?