Vandenbroucke wil derde prik voor alle bewoners woonzorgcentra

© Belgaimage
| Frank Vandenbroucke (Vooruit), vicepremier en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid.

Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil dat alle bewoners van rusthuizen en woonzorgcentra een derde coronavaccin krijgen. De verschillende gezondheidsministers in ons land moeten daarover volgende week een advies geven.

Dat zei Vandenbroucke zondagochtend in het VRT-programma De Zevende Dag.

"Er zijn wetenschappelijke aanduidingen dat we ook voor de typische bewoner van een woonzorgcentrum, hoogbejaard en kwetsbaar, aan een derde prik moeten denken", zei de minister. "Zij zijn ook al in het begin van de vaccinatiecampage aan de beurt geweest en dat is ondertussen toch al even geleden."

Begin deze week verwacht hij verder wetenschappelijk advies over deze vraag. Later in de week zullen de verschillende ministers van volksgezondheid in ons land samen een advies uitbrengen. Vandenbroucke wil de beslissing snel nemen.

Op dit moment komen enkel patiënten met verminderde immuniteit in aanmerking voor een derde coronaprik.

Of 85-plussers die niet in een woonzorgcentrum wonen dan ook een derde vaccin moeten krijgen, is nog niet duidelijk. "Dat is een punt van discussie. Ik wacht op wetenschappelijk advies en ik wil daarover overleggen met mijn collega's”, aldus Vandenbroucke. “Wat we wel weten, is dat we op dit ogenblik nog geen elementen hebben die erop wijzen dat we alle 65-plussers een derde prik moeten geven."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?