Vervoort: 'PS zal principieel niet met N-VA regeren'

© PhotoNews
| Archiefbeeld: De eerste officiële ontmoeting tussen Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) op 6 december 2019 in het Errerahuis.

"Voor ons is het principieel moeilijk om een regering te vormen met de N-VA. Wij doen dat gewoon niet." Dat heeft Brussels minister-president Rudi Vervoort woensdagochtend gezegd in de studio van Radio 1.

De PS wil en zal niet met N-VA regeren. Dat heeft Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) herhaald in De Ochtend op Radio 1. "Ik herinner me dat we in 2011 dachten dat het mogelijk was om een regering te vormen met N-VA, maar elke week doken er nieuwe problemen op", zei Vervoort.

"Alles is al gebeurd. Er hebben gesprekken plaatsgevonden, en wij zeggen hierna nee", aldus Vervoort. "Voor ons is het principieel moeilijk om een regering te vormen met N-VA. Wij doen dat gewoon niet, dat is de partijlijn."

'Moeten luisteren naar PS'

Voor CD&V moet N-VA mee in die regering, anders is er geen meerderheid aan de Vlaamse kant. "Ik luister aandachtig naar wat CD&V zegt, maar men moet ook luisteren naar wat de PS zegt", ging Vervoort verder.

"Wij en de PS zijn open. Ik ben bezig met de Brusselse instellingen, en we werken op een positieve manier met Vlaanderen en Jambon. Het is moeilijk, maar er is hoop om een meerderheid te vinden." Nieuwe verkiezingen wil Vervoort niet. "Dat zou een slechte boodschap aan de burger zijn."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?