Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie

| Archiefbeeld Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.

VGC-raad start nieuwe procedure om griffier te vinden

BVR
© BRUZZ
22/12/2023

De Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) zal in januari een nieuwe procedure opstarten om een griffier te vinden. De vorige selectieprocedure draaide op niks uit.

Het uitgebreid bureau van de VGC kwam vrijdagmiddag samen om de zoektocht naar een nieuwe griffier te bespreken. In januari zal dat uitgebreid bureau daarover een nieuwe procedure opstarten. Dat zegt raadsvoorzitter Els Rochette (vooruit.brussels).

"Het is in geen geval de bedoeling om die nieuwe griffier politiek te benoemen", zegt Rochette. "Het gaat om een onafhankelijke procedure, met een extern bureau. De neutraliteit van de griffier moet gewaarborgd zijn."

In oktober was al eens een procedure begonnen, maar die is op niets uitgedraaid. Geen enkele kandidaat was geslaagd, zo bleek deze week.

De griffier staat aan het hoofd van de diensten van de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en vormt de brug tussen politiek en administratie. Bij verkiezingen waakt de griffier over de samenstelling van het bureau en de commissies van de VGC-raad.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Politiek , VGC-Raad , griffier VGC

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni