© erfgoed.be

Vlaamse subsidies voor Afrikamuseum

© brusselnieuws.be
28/10/2014

Het Afrikamuseum in Tervuren krijgt 550.000 euro steun van de Vlaamse regering voor een nieuw onthaalpaviljoen. Een welgekomen subsidie, nadat de federale regering het museum vorige week zware besparingen oplegde.

Het museum is één van de elf federale culturele instellingen die het met minder geld moet stellen. De besparingen bij het Afrikamuseum zijn niet min: 30 procent bezuinigingen op werkingsmiddelen, waarvan 20 procent meteen volgend jaar. Dat komt neer op meer dan een miljoen euro in 2015.

Het geld dat het museum nu krijgt van de Vlaamse regering staat los van die besparingen. Het gaat om een dossier dat al maanden geleden is ingediend bij Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts.

Aan Het Nieuwsblad zegt directeur Guido Gryseels dat ze tevreden zijn met deze toezegging, maar dat ze eigenlijk om nog meer geld hadden gevraagd.

Meertalig onthaal
Het geld zal dienen voor het nieuwe onthaalpaviljoen, dat deel uitmaakt van de grootschalige renovatie van het Afrikamuseum. Het geld voor de verbouwing van dat paviljoen was al voorzien, maar met deze subsidie kan er nu ook aan de inrichting gewerkt worden.

Het museum wil een meertalig onthaal voorzien, om toeristen uit binnen-en buitenland beter te kunnen ontvangen.

Het Afrikamuseum is al sinds 2013 dicht, en het duurt nog tot 2017 voor de renovatie afgerond is.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie