Voormalig Brussels minister Huytebroeck wordt voorzitster Europese Groene Partij

© PhotoNews
| Het Europees Parlement in Brussel.

Evelyne Huytebroeck, voormalig milieuminister voor Ecolo in de Brusselse regering, is officieel covoorzitster van de Europese Groene Partij (EGP), de federatie van Europese groene partijen. Ze won de stemming met een eclatante overwinning van 97 procent, samen met haar partijgenoot Thomas Waitz.

“In tijden van klimaaturgentie is het zeer belangrijk dat we de samenwerking tussen groene partijen op internationaal niveau versterken,” klonk het bij Huytebroeck na haar overwinning. “We moeten ons nog meer openstellen voor het maatschappelijk middenveld en iedereen die werkt aan een echte overgang naar een groenere en duurzamere wereld.”

Ecolo is verheugd met de verkiezing van hun voormalige federale secretaris: "van gemeenten tot Europa, we zijn bereid om voor iedereen een wenselijkere toekomst te bieden. De verkiezing van Evelyne Huytebroeck is een stap in die richting en we kunnen onszelf alleen maar feliciteren," reageerde Rajae Maouane, co-president van Ecolo.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook
="Bart
="Het
="Françoise
="Brussels
="N-VA
="Directeur

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?