Voorzittersverkiezingen Open VLD stilgelegd door technische fout

© PhotoNews
| Els Ampe (Open VLD) is een van de kandidaat-voorzitsters.

Bij de online stemming voor het voorzitterschap van Open VLD bleek er een technisch probleem, waardoor de procedure onmiddellijk werd stilgelegd. De stemming zal volledig worden overgedaan.

De verkiezing van de opvolger van Gwendolyn Rutten werd al eens uitgesteld als gevolg van de coronamaatregelen. Vandaag moest de liberale stembusslag dan effectief uit de startblokken schieten, maar een technisch probleem gooide opnieuw roet in het eten. De stemming gebeurt online en telefonisch.

De gerechtsdeurwaarder van kandidaat Egbert Lachaert achterhaalde echter dat er een fout zat in het online systeem. Daarop werd het stemsysteem meteen offline gehaald en de procedure stilgelegd. Op de facebookpagina van Lachaert valt te lezen dat je via verschillende browsers meermaals kon stemmen. "Een majeur probleem," zegt hij.

Volgens de voorzitter van het Kiescomité is het de bedoeling dat de hele procedure- online en telefonisch - volledig wordt overgedaan. Vanaf wanneer moet snel duidelijk worden. Lachaert dringt aan op een doorlichting van het hele systeem. "Zolang de rechten van ieder lid en een correcte stembusgang niet kunnen gewaarborgd worden, zal de stemming niet kunnen hervat worden," vindt hij.

Ook de Brusselse kandidate Els Ampe klaagde via haar sociale media over de mogelijkheid tot sabotage.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?