Vorst en Sint-Gillis krijgen 200.000 euro voor samenwerking

© Christian Derauw
De gemeenten Vorst en Sint-Gillis krijgen op initiatief van minister-president Charles Picqué (PS) samen 200.000 euro van het Gewest. Met dat geld gaan de twee gemeenten elk iemand aanwerven om gezamenlijke projecten uit te werken. "Bij voorbeeld een nieuwe school of een grensoverschrijdend wijkcontract."

De subsidie van 200.000 euro is afgelopen donderdag goedgekeurd door de Brusselse regering. Het initiatief kwam van Picqué, nog even minister-president maar straks opnieuw voltijds burgemeester van Sint-Gillis.

"Er bestonden al kleinschalige initiatieven van samenwerking tussen verschillende gemeenten maar met dit pilootproject willen we een stap verder gaan en echt synergieën en schaalvoordelen creëren", zegt een medewerkster van Picqué aan brusselnieuws.be.

Concrete projecten kunnen we pas eind dit jaar verwachten. In eerste instantie wordt het geld gebruikt om twee mensen aan te werven die de samenwerking moeten invullen. "Het zou kunnen gaan om school beheerd door de twee gemeenten, een grensoverschrijdend wijkcontract, maar ook samenwerkingen op het vlak van stedenbouw, cultuur of werkgelegenheid."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?