Weyts pareert Brusselse kritiek op verbreding Ring

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) is het niet eens met de kritiek uit Brusselse hoek op de plannen van de Vlaamse regering rond de verbreding van de Brusselse ring. Zo verzette Brussels van Milieu Céline Fremault (cdH) zich tegen de plannen en hekelde ze het gebrek aan overleg. Dat overleg is er wel geweest en zelfs veelvuldig, zegt Weyts.

Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) antwoordde donderdag in het Vlaams parlement op vragen van Lorin Parys (N-VA) en Michel Doomst (CD&V).

De Vlaamse regering wil 1,2 miljard euro investeren in een verbreding van de Brusselse ring. De werken moeten de files helpen aanpakken en moeten de verkeersveiligheid verhogen. De werken beginnen normaal gezien in 2019.

Recent kwam er uit Brusselse hoek kritiek op de Vlaamse plannen. Brusselse minister van Milieu Céline Fremault (CDH) zei dat ze niet geraadpleegd werd en dat er geen rekening wordt gehouden met de milieu-impact voor de Brusselse bevolking. De CDH-fractieleider in het Brussels parlement, Benoît Cerexhe, dreigde er zelfs mee dat men de Vlaamse plannen zou dwarsbomen door bouwvergunningen te blokkeren. Ook vanuit de PS klonk er kritiek en ook Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) liet verstaan dat hij 'verrast' was door de communicatie van de Vlaamse regering in het dossier.

Volgens minister Weyts is de kritiek op een gebrek aan overleg onterecht. Volgens de N-VA-minister zijn zowel de Brusselse kabinetten als de Brusselse gewestelijke administratie al jaren betrokken bij het overleg over de plannen. Sinds 2000 telt Weyts 33 overlegmomenten over het dossier. "Men kan dus bezwaarlijk zeggen dat er geen informatie is gedeeld", aldus Weyts.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?