Fremault kant zich tegen verbreding Ring

Brussels minister van Leefmilieu Céline Fremault (CDH) kant zich tegen de Vlaamse plannen om delen van de Ring rond Brussel te verbreden. Ze hekelt ook dat Vlaanderen de beslissing nam zonder overleg met het Brussels Gewest.

Dat schrijft La Libre Belgique. Fremault ziet geen heil in de Vlaamse plannen om het verkeer op de Ring weer vlot te trekken. “Om dat te doen zou men bijvoorbeeld de snelheid kunnen beperken, zoals in Antwerpen”, zegt haar woordvoerder. “Een verbreding lijkt ons onnodig. In ieder geval willen wel betrokken worden bij het proces. We waren nogal verbaasd toen minister Weyts in maart de plannen plots aankondigde.”

Minister Fremault zit vooral in met de effecten van de Vlaamse plannen op de luchtkwaliteit en de geluidsoverlast op Brussel. Ze heeft daarover een studie gevraagd, maar die is er vooralsnog niet.

Vlaanderen wil in 2019 met de verbredingswerken beginnen. Die houden in dat het doorgaand en het plaatselijk verkeer op de Ring gescheiden worden. Daarvoor komen er op sommige plaatsen extra rijstroken. Het minimum zal 10 rijstroken bedragen.

De Brusselse regering heeft over de zaak nog geen formeel standpunt ingenomen, het standpunt van Fremault is dan ook persoonlijk. Er staat ook niets over in het regeerakkoord.

Als Brussel zich tegen het project wil verzetten via de juridische weg, moet het sowieso wachten tot de bouwvergunning is afgeleverd. “Die zouden we kunnen aanvechten bij de Raad van State of het Grondwettelijk hof”, klinkt het bij Fremault. “Maar zover is het nog niet. Daarover moet er eerst binnen de regering gediscussieerd worden.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?