Wilmès zoekt oplossing voor dure renovatie Neptunium-zwembad

© Bart Dewaele
| Neptunium

Premier Sophie Wilmès (MR), bevoegd voor Beliris, staat open voor een extra federale financiering voor de renovatie van het zwembad Neptunium. De gemeente Schaarbeek heeft daarom gevraagd.

De kosten voor de renovatie van het zwembad Neptunium lopen steeds hoger op. Beliris, de bouwheer, kreeg te maken met allerlei verrassingen. Zo moest de hele badkuip grondiger hersteld worden dan aanvankelijk ingeschat en bleek er asbest te zitten in het naoorlogs gebouw.

De renovatie was aanvankelijk geraamd op 7,6 miljoen euro, maar de kosten zijn intussen met meer dan twee miljoen extra opgelopen.

Beliris hoest in principe het grootste gedeelte op van de renovatie, namelijk 6 miljoen euro. De gemeente Schaarbeek betaalt 1 miljoen euro, maar moet normaal ook opdraaien voor de onverwachte kosten.

De gemeente heeft dat geld niet en heeft nu, via een motie in de gemeenteraad en met een officieel schrijven, aan de federale overheid gevraagd om de extra kosten bij te passen.

“Sophie Wilmès staat daar open voor,” zegt Elien De Swaef, woordvoerder van Beliris. Er zal eerstdaags een brief vertrekken naar het gemeentebestuur. “Maar de premier beslist natuurlijk niet alleen. Het is een zaak van het samenwerkingscomité tussen de federale overheid en het Brussels Gewest.”

Regeringsvorming

Er zijn twee scenario’s: is er volgende week een federale regering dan zal de discussie gevoerd worden naar aanleiding van de nieuwe bijakte voor de Belirisprojecten. Die loopt dit jaar af en moest sowieso vernieuwd worden. Gaat de regering in lopende zaken, dan zal het samenwerkingscomité er zich de komende weken over buigen.

De werken aan Neptunium gaan intussen verder. Die zouden over een jaar klaar moeten zijn.

Renovatie Neptunium Schaarbeek
© Beliris
| Renovatie van het zwembad Neptunium in Schaarbeek

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?