Yannick Picquet (met blauw hemd) wordt schepen.

Yannick Piquet (PS) wordt schepen in Elsene na vertrek van Bea Diallo

© Belga
06/11/2021

Na het vertrek van PS-politicus Bea Diallo als eerste schepen van Elsene heeft de lokale afdeling van de Franstalige socialistische partij de kaarten intern herschikt. Romain de Reusme wordt fractieleider en krijgt er de bevoegdheden van Financiën, Personeelszaken en Sport bij. Hij was al schepen van Openbaar Onderwijs. Diallo wordt minister van Jeugd en Sport in de overgangsregering van Guinee. Vanuit Brussel welteverstaan, zo liet hij eerder al aan BRUZZ weten.

De Reusme geeft de bevoegdheid van Openbare Werken wel door aan Yannick Piquet, de voormalige vicevoorzitter van de gemeenteraad die dus schepen wordt. Zijn verkiezing zal worden voorgesteld aan de gemeenteraad op 25 november, aldus de PS Elsene. Piquet wordt ook verantwoordelijk voor de netheid van de gebouwen.

Nabil Messaoudi blijft schepen voor Openbare Netheid, Sociale Cohesie en Gezinnen. Hij krijgt er ook Jeugd, Verzustering en Internationale Samenwerking bij. Nevruz Unal krijgt de bevoegdheden Werkgelegenheid en Sociale Inclusie, Preventie en Toezicht op Ziekenhuizen, naast zijn bevoegdheden Stadsvernieuwing, Wijkcontracten en Juridische Zaken.

Hassan Chegdani blijft voorzitter van het OCMW van Elsene en Anne Delvaux wordt vicevoorzitter van de gemeenteraad. Mamoudou Kane zal zetelen als nieuw gemeenteraadslid.

Telewerken

De 50-jarige Diallo is van Guineese origine en leeft in België met de dubbele nationaliteit. Hij kreeg naambekendheid als bokser, na zijn carrière legde hij zich toe op de politiek. Hij maakte er echter nooit een geheim van dat hij zijn thuisland, dat momenteel een moeilijke periode doormaakt na de staatsgreep in september, een warm hart toedraagt.

De politicus zal als minister van Jeugd en Sport de taak krijgen om projecten te structureren die hoop zullen geven aan jongeren en om onder meer de voetbalsport nieuw leven in te blazen. Maar in een interview aan BRUZZ eerder deze week liet Diallo verstaan dat hij dat vooral vanuit België zal doen, want hij blijft in ons land wonen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni