Youssef Kobo gaat aan de slag bij CD&V Antwerpen

© Bart Dewaele

Opiniemaker Youssef Kobo trekt naar de Antwerpse afdeling van CD&V. Kobo nam na een Twitterrel in september 2016 ontslag als kabinetsmedewerker van Brussels staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V). Of Kobo ook opkomt bij de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen, wil hij nog niet kwijt.

Dat zegt Kobo in Gazet van Antwerpen.

Kobo was tot september 2016 in dienst op het kabinet van Bianca Debaets (CD&V), maar diende daar zijn ontslag in nadat hij in opspraak was gekomen door enkele oude tweets. Vooral N-VA-voorzitter Bart De Wever had zijn pijlen gericht op Kobo. CD&V-voorzitter Wouter Beke gaf wel meteen aan dat er binnen zijn partij nog plaats zou zijn voor de voormalige kabinetsmedewerker van Debaets.

Kobo, die voor zijn periode in Brussel al 25 jaar in Mechelen woonde, gaat nu aan de slag bij de Antwerpse afdeling van CD&V. In die stad wil Kris Peeters (CD&V) huidig burgemeester Bart De Wever het vuur aan de schenen wil leggen.

Of Kobo ook daadwerkelijk op de lijst zal staan bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar, wil hij nog niet kwijt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?