Februari 2023: affiches van Amnesty International in de Brusselse straten pleiten voor de vrijlating van voormailig NGO-medewerker Olivier Vandecasteele uit de gevangenis in Iran

| Affiches van Amnesty International in de Brusselse straten pleiten voor de vrijlating van voormalig NGO-medewerker Olivier Vandecasteele uit de gevangenis in Iran.

Zaak Olivier Vandecasteele: Hadja Lahbib had ontmoeting met Iraanse ambtsgenoot

© Belga - BRUZZ
27/02/2023

Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib heeft maandag in de marge van de 52ste zitting van de Mensenrechtenraad in Genève een ontmoeting gehad met haar Iraanse ambtsgenoot. Mogelijk heeft die ontmoeting te maken met de vrijlating van Olivier Vandecasteele die de minister probeert te verkrijgen.

De Brusselse hulpverlener Olivier Vandecasteele zit sinds 24 februari 2022 gevangen in een Iraanse cel. België probeert zijn vrijlating te verkrijgen. Een verdrag met Iran over de overdracht van gevangenen is opgeschort door het Grondwettelijk Hof. De uitspraak ten gronde wordt binnen enkele dagen verwacht.

Zondag nog hielden honderden mensen een wake voor de hulpverlener die werd veroordeeld tot 40 jaar cel en 74 zweepslagen voor onder meer spionage.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni