Vooruit is vanaf 21 maart 2021 officieel de nieuwe naam van de socialistische partij in Vlaanderen. In Brussel verandert de partij in one.brussels-Vooruit
© Belgaimage | Vooruit is vanaf 21 maart 2021 officieel de nieuwe naam met nieuw logo van de socialistische partij in Vlaanderen. In Brussel verandert de partij in one.brussels-Vooruit.

Zeg niet meer one.brussels-sp.a maar one.brussels-Vooruit

LG
© BRUZZ
21/03/2021

Het tweeluik van de socialistische partij en onafhankelijken in Brussel zal voortaan one.brussels-Vooruit heten. Dat maakten de socialisten vandaag bekend.

Tot vandaag was er geen zekerheid over de weerslag van de naamsverandering van de socialistische partij op de Brusselse politiek. In het Brussels Gewest opereerde sp.a namelijk in een tweespan met onafhankelijke politici onder de naam One.brussels-sp.a.

Er werd gediscussieerd of de onafhankelijken samen wouden verdergaan onder één vlag, Vooruit. Die zou een bredere politieke lading kunnen dekken, waarin ook de onafhankelijken zich misschien konden vinden. Hierover was tot nu toe onenigheid, onder andere parlementslid Hilde Sabbe van one.brussels vond dit een belangrijk struikelblok.

Samen met de officiële naamsverandering in Vlaanderen, komt vandaag ook in Brussel duidelijkheid: de samenwerking heet voortaan officieel one.brussels-Vooruit. Vooruit noemt zichzelf trouwens ook vanaf heden geen partij meer, maar een beweging. Ook op het niveau van de Stad Brussel verandert de naam in one.Brussels - Vooruit. Van change.brussels is dus vanaf nu geen sprake meer.

Participatie

"We gaan op een compleet andere manier aan politiek doen", zegt Hannelore Goeman, fractieleider van Vooruit in het Vlaams Parlement. "De traditionele partijpolitiek is voorbijgestreefd. one.brussels wist dat al langer. Met Vooruit willen we nu ook op alle niveaus ramen en deuren opengooien, zodat ook burgers zonder partijkaart kunnen meeschrijven aan ons verhaal."

Daartoe wil de beweging vanaf nu participatieve events organiseren, eerst online en vanaf september ook fysiek. De samenkomsten zullen per thema georganiseerd worden. Er moet nu nog een online platform komen voor aanmeldingen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie