Stéphane Roberti (Ecolo), burgemeester van Vorst

| Stéphane Roberti (Ecolo), oud-burgemeester van Vorst.

Zieke oud-burgemeester Vorst moet salaris niet terugbetalen

© Belga
30/06/2022

De voormalige burgemeester van de Brusselse gemeente Vorst Stéphane Roberti, die in november 2020 uitviel met een burn-out, moet het loon dat hij sindsdien heeft opgestreken niet terugbetalen. Dat heeft de gemeenteraad beslist.

Roberti (Ecolo) werd in 2019 burgemeester in het Brusselse Vorst, maar ging eind 2020 in ziekteverlof. Hij diende telkens een ziektebriefje in waardoor hij zijn volledige wedde kon behouden, tot hij afgelopen voorjaar, in 2022, uiteindelijk toch besliste om ontslag te nemen.

De ex-burgemeester mag het salaris dat hij gedurende zijn ziekteverlof opstreek behouden, heeft de gemeenteraad van Vorst nu beslist. De Ecolo-fractie in de gemeenteraad heeft het college van burgemeester en schepenen gevraagd de adviezen daaromtrent van onder meer het gewest te volgen, klinkt het in een persbericht van de huidige burgemeester van Vorst, Mariam El Hamidine (Ecolo).

De Brusselse regering besliste naar aanleiding van de heisa rond Roberti wel om zieke burgemeesters of schepenen voortaan niet meer voor onbepaalde tijd door te betalen, maar slechts voor drie maanden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst , Politiek , Stéphane Roberti , Ecolo , burn-out

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni