10 dagen geen vuilnisophaling in Europese Wijk door personeelsacties Net Brussel

Het vuilnis stapelt zich op.

Het vuilnis stapelt zich op aan de Margaretasquare in de Europese Wijk. Volgens een buurtbewoner is er al 10 dagen geen ophaling meer gebeurd. Net Brussel zegt dat een corona-uitbraak en acties tegen een nieuw ophaalschema de oorzaak zijn. De problemen zouden vandaag (woensdag) wel grotendeels opgelost moeten worden.

In de flatgebouwen aan de Margaretasquare in de Europese Wijk wordt het vuilnis verzameld in containers. Doordat de ophaling echter al tien dagen op zich laat wachten, worden daar nu steeds meer zakken naast gezet. "Het is al de tweede week dat geen enkele container, gesorteerd glas, papier, plastic of gewone vuilbakken met huisvuil opgehaald worden," uit buurtbewoner Luc De Backer zijn verbazing. "Telefoneren heeft geen enkel succes. Er wordt vaag over ‘stiptheidsacties’ en ontbrekend personeel gesproken. Wat is er aan de hand?"

Elders in de buurt werd het afval wel gewoon opgehaald volgens De Backer. "Het lijkt wel of ze ons in de planning vergeten zijn," zegt hij.

Een telefoontje naar Net Brussel, verantwoordelijk voor de afvalophaling, leert dat er inderdaad personeelsproblemen zijn. "We hadden een aantal coronagevallen onder het personeel," aldus woordvoerder Etienne Cornesse. "Daardoor was er een tijdje een probleem met de ophaling van containers, dat klopt. Daarnaast waren er acties van het personeel, dat het niet eens was met de reorganisatie van bepaalde ophaalrondes."

Het vuilnis dat is blijven staan, zou echter snel weer opgehaald moeten worden. "Deze namiddag nog zou het papier, karton en PMD opgehaald moeten worden. Ook het restafval zou vandaag of morgen weg moeten zijn. Voor alles wat toch zou blijven staan, organiseren we nog extra rondes. Dat was eerder moeilijker vanwege de personeelsproblemen. Inmiddels hebben we zes extra tijdelijke werkkrachten in dienst genomen om die problemen op te lossen."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?