10-jarig meisje uit Koekelberg overleden na CO-vergiftiging: 'Iedereen erg aangedaan'

Het kruispunt voor de Unescoschool.

Het 10-jarige meisje dat zondagnamiddag in het ziekenhuis werd opgenomen na een CO-intoxicatie in een flat in Koekelberg, is maandag overleden. Dat bevestigt de directeur van de Unescoschool in Koekelberg aan onze redactie. Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend.

Zondagnamiddag moest de Brusselse brandweer ingrijpen in een flat aan de Panthéonlaan in Koekelberg. Een koppel had ze opgetrommeld nadat ze hun 10-jarige dochter bewusteloos in de badkamer hadden aangetroffen na een CO-intoxicatie. Het meisje werd in zorgwekkende toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Het Brusselse parket heeft een branddeskundige gevorderd om ter plaatse af te stappen en de nodige vaststellingen te doen. "In het belang van het onderzoek geeft het parket geen verdere commentaar", klinkt het bij het parket.

BRUZZ nam contact op met de directeur van de basisschool waar het meisje in het vijfde leerjaar ingeschreven staat. Hij bevestigt aan onze redactie dat ze gisteren is overleden.

"Iedereen is erg aangedaan," zegt directeur Guray Turkistan. "We hebben een crisisteam samengesteld dat heel het rouwproces begeleidt. Zowel de zorgcoördinator, de klasleerkracht, de turnleerkracht als ikzelf zijn hierbij betrokken."

"We hebben het verschrikkelijke nieuws gisteren aan de andere ouders en aan de kinderen meegedeeld en vandaag gaan we, in samenwerking met een psychologe van het CLB, in gesprek met de leerlingen."

Afscheid

De uitvaartplechtigheid zal, volgens de directeur, in Irak plaatsvinden. "Vrijdag organiseren we op school een afscheidsplechtigheid met de 18 klassen. Er zal een boom geplant worden ter nagedachtenis en een rouwboek werd ook reeds geopend."

Het is het tweede dodelijke incident in minder dan een maand tijd - eind november verloor een 11-jarig meisje ook al het leven na een CO-intoxicatie.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?