12,4 kilometer extra fietsroutes in Vorst

© Mobiel Brussel
De Brusselse regering heeft twee aanbestedingen uitgeschreven voor grote wegenwerken in Vorst, goed voor een totale investering van 10,5 miljoen euro en 12,4 kilometer fietsroutes, waarvan 1,6 kilometer gescheiden fietspad. "Het grootste fietsinfrastructuurproject van deze legislatuur", aldus minister van Openbare Werken Brigitte Grouwels (CD&V).

De Sint-Denijsstraat en de Britse Tweedelegerlaan worden volledig vernieuwd van gevel tot gevel. Er komen nieuwe bomen, een gemengd voet- en fietspad en een nieuw rondpunt ter hoogte van de ingang van autofabrikant Audi.

Daarnaast komt er, binnen het plan van de gewestelijke fietsroutes, ook een volledige heraanleg van de Verlossingssquare en de Wapenrustinglaan. Ook verschillende kruispunten langs onder meer de Luttrebruglaan en de De Merodestraat worden aangepakt.

Gewestelijke fietsroutes volgen meestal lokale wegen met relatief weinig verkeer. Er worden wegmarkeringen voor fietsers aangebracht (afgebakende fietspaden, rode strook, fietslogo's, fietssluizen) en bewegwijzering. De kruispunten worden veiliger ingericht, met vooruitgeschoven stoepen en blindegeleide tegels. Er wordt infrastructuur aangebracht die het autoverkeer moet afremmen en er komt nieuw stadsmeubilair en beplanting.

"Ik ben erg opgetogen over het feit dat de Brusselse regering het licht op groen heeft gezet voor het grootste fietsinfrastructuurproject van deze legislatuur", aldus Grouwels. "In de drukke Britse Tweedelegerlaan voorzien we 1,6 kilometer aan afgescheiden fietspaden, terwijl we op het grondgebied van Vorst eveneens de fietsroutes 8, SZ en B verder afwerken."

"Momenteel leggen we ook de laatste hand aan de studies om deze drie gewestelijke fietsroutes door te trekken naar de gemeenten Sint-Gillis en Elsene, zodat de gewestelijke fietsroutes 8, SZ en B nog deze regeerperiode volledig afgewerkt zullen zijn."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?