14-jarig meisje omgekomen na verkeersongeval in Laken

© Google Streetview

Een 14-jarig meisje is vorige week om het leven gekomen na een verkeersongeval in de Brusselse deelgemeente Laken. Dat meldt het Brusselse parket vrijdag. Het meisje werd op de Romeinsesteenweg aangereden door een bestelwagen en overleed later aan haar verwondingen in het ziekenhuis. Het Brusselse parket is een vooronderzoek gestart.

Het ongeval gebeurde op 20 september op het kruispunt van de Romeinsesteenweg met de Antwerpselaan. Het 14-jarige meisje zou de steenweg overgestoken hebben op een zebrapad toen ze werd aangereden door een personenwagen. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis waar ze twee dagen later, op 22 september, overleed aan haar verwondingen.

De bestuurder van de personenwagen, een 59-jarige man, pleegde na de aanrijding geen vluchtmisdrijf maar bleef ter plaatse. Volgens het parket was de man niet onder invloed van alcohol of drugs en bleek uit de eerste vaststellingen ook dat hij niet te snel reed. De man werd verhoord door de politie en nadien vrijgelaten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?