150 euro boete voor smaad aan politie op Facebook

20181130_GeleHesjes_PHotoNews
© PhotoNews
| De politie kreeg niet alleen op straat verwensingen naar het hoofd, maar ook online. En ook dat soort smaad kan bestraft worden.
© PhotoNews
| De politie kreeg niet alleen op straat verwensingen naar het hoofd, maar ook online. En ook dat soort smaad kan bestraft worden.

Een 18-jarige 'gilet jaune' heeft een boete van 150 euro gekregen omdat ze de politie beledigde op de sociaalnetwerksite Facebook.

De 18-jarige Waalse vrouw, die mee betoogde met de gele hesjes, moest zich naar het politiecomissariaat begeven na de onlusten van 20 november. Ze stapte buiten met een boete van 150 euro voor smaad aan de politie.

"Waarom? Omdat ik een filmpje becommentarieerde waarop agenten een jonge kerel in elkaar sloegen," zegt ze in de krant La Capitale. Volgens de politie zou het filmpje een verkeerd beeld van de feiten en van de politie geven. En de commentaar van de vrouw, die de agenten beledigde met het weinig omfloerste bande de putes, is strafbaar.

De politie laat ook weten dat de vrouw de keuze had tussen een gerechtelijke vervolging of een boete. "Ze heeft zich verontschuldigd en de boete heeft betaald," klinkt het. Het parket herinnert eraan dat beledigende commentaren zowel offline als online bestraft kunnen worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?