16,5 miljoen voor Brussels ‘Huis van de Media’

© google

De Brusselse bouwmeester heeft een projectoproep gelanceerd voor een Huis van de Media. Op het hoekperseel aan de Reyerslaan en de Kolonel Bourgstraat moet binnenkort een groot gebouw komen voor onder andere de Franstalige regionale tv-zender BX1 en audiovisueel platform screen.brussels. Het budget ligt op 16,5 miljoen euro.

Het Brusselse Huis van de Media wordt het eerste gebouw van het project mediapark.brussels aan de Reyerssite. Dat is – ter herinnering – het ambitieuze plan dat tegen 2024 een volledig nieuwe wijk voorziet aan de Reyerslaan, waarin grote en kleine mediabedrijven centraal staan.

Het Huis van de Media wordt één van de eerste realisaties op de site. “Dit is dus een unieke kans om de kwalitatieve standaard te bepalen voor de toekomstige projecten van mediapark.brussels,” klinkt het in de oproep.

De voorspelde werken vinden plaats tussen midden-2019 en 2022. Het gebouw zelf zal een bruto-oppervlakte tellen van 9.800 vierkante meter.

Het complex zal onder andere kantoren, televisiestudio’s, een onthaal, een auditorium, opleidingszalen, een kleine horeca, technische lokalen en parking. “Dit gebouw wordt zeg maar de amuse-gueule van het ganse project,” aldus bouwmeester Kristiaan Borret, die 16,5 miljoen euro belooft aan projectontwikkelaars.

“Het zal de bouw van de hele wijk voorafgaan, de nieuwe gebouwen van de VRT en de RTBF incluis. En dus moet het de ambitie van het hele project tonen in het klein. Nadien moet het vanwege zijn locatie aan de rand ook dienen als ‘poort’ tot de nieuwe wijk.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?