178 zakken slachtafval gedumpt in Molenbeek

© Photonews
| Offerfeest: illegaal slachten is verboden in Brussel.

De politiezone Brussel-West heeft in de dagen en weken na het Offerfeest 181 zakken gesluikstort slachtafval aangetroffen in de vijf gemeenten van de zone. Bijna allemaal komen ze uit Molenbeek.

Dat blijkt uit het antwoord van het schepencollege van Ganshoren op een interpellatie van gemeenteraadslid Karl Vanlouwe (N-VA).

De Moslimgemeenschap vierde dit jaar op 31 juli het traditionele Offerfeest. In de dagen en weken die daarop volgden, rapporteerden agenten en netheidsdiensten in totaal 181 illegaal gedumpt slachtafval. In Molenbeek waren er 178 gevallen van sluikstorting met slachtafval, in Ganshoren was er één en in Jette twee gekende gevallen.

Vanlouwe stelde de vraag op de gemeenteraad van Ganshoren, omdat er op de Keizer Karellaan zo'n twee weken een afvalzak met het geraamte van een schaap is blijven liggen. Buurtbewoners maakten op 10 augustus melding van het slachtafval. De container van Net Brussel was intussen weggehaald en dus moest een gespecialiseerd bedrijf ingezet worden.

Het duurde echter een tijdje voor de prijsoffertes en bestelbonnen helemaal rond waren, waardoor het geraamte pas op 21 augustus werd opgeruimd. "Dit type sluikstort is heel zeldzaam", antwoordde het college aan Vanlouwe. "Voor volgend jaar stellen we een budget op, zodat we niet meer moeten wachten op bestelbonnen en veel sneller kunnen ingrijpen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?