180 gezinnen zonder gas in Vorst

© Photonews

Sinds vorige week vrijdag zitten zo'n 180 gezinnen in de Sint-Denijswijk in Vorst zonder gas. Sibelga hoopt het probleem tegen het einde van de week op te lossen.

Een lek in een waterleiding van Vivaqua heeft ervoor gezorgd dat 180 gezinnen in Vorst het al sinds vrijdag zonder gas moeten doen. "Er is water in het gasnetwerk gesijpeld", zegt Iris Fostiez, woordvoerster van netbeheerder Sibelga aan BRUZZ.

Zij benadrukt dat er geen gevaar is door het lek. "Maar installaties als gasketels en gasmeters kunnen hierdoor wel schade oplopen. Daarom hebben we gasaansluiting van 180 woningen onderbroken", aldus Fostiez.

Douches op Sint-Denijsplein

Sibelga probeert het probleem zo snel mogelijk op te lossen, al is dat niet gemakkelijk. De wijk bevindt zich op een vlak terrein, waardoor het gelekte water niet vanzelf wegstroomt. "We hebben al een dertigtal putten geboord om het water weg te laten sijpelen, maar dit is intensief werk", legt Fostiez uit. "Bovendien moeten we bij de mensen naar binnen om de gasmeter te controleren."

Fostiez hoopt dat alle getroffen gezinnen opnieuw gas hebben tegen het einde van de week. Via de website van de gemeente worden de buurtbewoners op de hoogte gehouden. Dinsdag installeerde Sibelga douches op het Sint-Denijsplein. Die worden ter beschikking van de getroffen buurtbewoners gesteld.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?