18.000 euro ingezameld voor politieman die been verloor bij aanslagen

© BRUZZ
08/10/2016

Vrienden en sympathisanten van politieagent Ben Bergen, die zwaargewond raakte bij de aansalgen, hebben een solidariteitsactie op poten gezet om hem financieel te steunen. De inzamelactie heeft ondertussen al 18.000 euro opgeleverd.

Bergen werkt voor de federale politie en had de dag van de aanslagen dienst op de luchthaven van Zaventem. Bij de explosie raakte de politieman zwaargewond. Zijn been moest uiteindelijk geamputeerd worden.

Om hem te steunen ontwierpen vrienden een embleem en een t-shirt dat de samenhorigheid tegen de terroristen in de verf zet. Op het embleem staat Manneken Pis, die een brandende ontsteker uit plast. Het t-shirt roept op tot eenheid.

De opbrengst dient onder andere om de woning van de politieagent aan te passen nu zijn been geamputeerd is. Het vooropgestelde bedrag was 15.000 euro. Met de overige 3.000 euro willen de initiatiefnemers nu een nieuw project opstarten.

Ze gaan een vzw oprichten voor collega’s die zwaar gewond geraken bij incidenten. Dat schrijft La Capitale. Om te beginnen willen ze Hakima en Corinne helpen, twee agentes die op 6 augustus verwond werden in Charleroi door een man met een machete.

Aanslagen Parijs

De aanslagen in Parijs werden deels in Brussel gepland. De beschuldigden staan terecht in Parijs. Alle berichtgeving over de Brusselse link, vind je in dit dossier. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Aanslagen Parijs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni